top of page
  • Foto van schrijverCora Grootjen

Da's pech.. Impact weg!

Bijgewerkt op: 8 feb. 2022



Echt wat toevoegen als organisatie! Met je product of dienst voor je doelgroep echt verschil maken! Serieus daarmee de kernbehoefte van je klant of doelgroep raken. We weten het, het is voor een gezonde onderneming cruciaal!


En we roepen het dan ook veel, vaak en graag: bij ons staat de klant! Maar beste collega, is dit echt werkelijk zo? Is het waar wat we zeggen? Ik durft dit, na veel teams te hebben gesproken, oprecht in twijfel te trekken!


Bij 93% van de organisaties schuurt en kraakt het businessplan

Organisaties hebben mooie ambities, doelen, vaak ook nog fantastische plannen maar in de praktijk draaien ze vast! Moervast! Bij 93% van alle organisaties schuurt en kraakt het business plan.


Ze worden zo opgeslokt door de dagelijkse operatie en de te organiseren zaken dat de markt zo goed als uit beeld verdwijnt. We kijken vooral intern, doen vaak wat we deden en dat doet pijn! Zaken hierin loslaten of verliezen wordt juist dan vermeden. Maar ongemerkt, maar zeer gestaag, komen we steeds verder de markt en hetgeen daar gebeurt en verandert te staan. Laat staan dat we onze business aanpak en marktbenadering hierop herijken!


Kansen gaan en masse aan onze neus voorbij!

En dat is niet alleen mega zonde maar ook volledig overbodig! We weten het én we weten dat we er eigenlijk ook echt wat aan moeten doen. Maar hoe dan? We hebben het te druk, er is te weinig tijd en wat schiet dat dan op, zo’n nieuw plan of programma.


Dat we zo denken en dus ook handelen komt door de sublieme strategie van ons oh zo krachtige brein! Die ingenieuze computer is zo geprogrammeerd dat we in situaties waarin verandering nodig is boven alles gefocust zijn op: niets laten vallen, niets verliezen of voorkomen dat we onszelf rot kunnen voelen als we bijvoorbeeld ergens in een verandering het verkeerde kiezen.


Ons brein houdt van oudsher zaken graag overzichtelijk en prefereert daarbij vooral het oude boven eventuele nieuwe aanpakken en ingewikkelde verander-initiatieven. Veelal betitelen we dit soort processen, nog voor ze starten, het liefst al direct als overbodig, niet nuttig, of minimaal nu onhandig of niet passend.


Dat doet ons brein: die beperkt ons potentieel en zorgt dat we niet optimaal succesvol gaan zijn!

Er ligt, zeker in deze tijd, een enorme kans in het herijken van je marktaanpak. Partijen die dit doen zijn 124% effectiever, scoren beter en groeien harder ten opzichte van concurrenten. Dus alle reden om uit deze loupe te ontvluchten. En dit kunnen we samen heel goed én eenvoudig veranderen!


Wat je investeert rendeert!

Als beïnvloedings-psycholoog en business coach heb ik inmiddels vele teams die toch een bepaalde groei-impasse voelden mogen begeleiden. En allen zullen zij jullie met mij garanderen dat het enorm rendeert als je met je team, juist in deze tijd, wél in de herijk van je business aanpak investeert.


Creatieve business boosts

Geen dikke plannen en enorme analyses maar in snelle inspirerende business boost sessies met behulp van creatieve denktools. Hierin gaan we snel en effectief werken aan een nieuwe marktstrategie, aanpak en visie. Ons geheim: We omzeilen ons behoudende brein. Zodat die ons niet kan verleiden alleen maar op gebaande paden te blijven rijden. We gaan op frisse en energieke manier onszelf voorgoed van die onbewuste tred naar ‘vooral op dezelfde lijn blijven’ bevrijden!


Onze belofte

Onze belofte? Bedrijven die het lef hebben en de tijd nemen echt weer fris en open naar hun markt, positie en klant te kijken halen een hogere omzet, gaan beter scoren, worden meer gewaardeerd door hun relaties en kunnen meer winst noteren!

Speciaal voor teams met business uitdaging: Een nieuwe markt benaderen, de gave tender winnen, meer omzet uit bestaande klanten halen, je marktpositie verbeteren, een frisse wind jullie samenwerking, die ambitieuze planning halen. Je zult verstelt staan van wat we in 1 sessie ophalen!

Durf jij het aan?

Deze inspirerende en energieke sessie brengt jullie, met bewezen creatieve, tools en denktechnieken en een ervaren business coach, naar verrassende, vernieuwende concrete plannen en aanpakken! Waar het hele team achter staat! Durf jij het aan? Neem dan vandaag nog contact op! Of lees op onze website: www.refreshvalue.nl/creatievebusinessboosts

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page