top of page
  • Foto van schrijverCora Grootjen

Creatieve teams kijken frisser en scoren beter!


Als team gaat je hart sneller kloppen van marktbenadering. Kansen scannen, offerte-trajecten, tenders, prospects verbinden aan je organisatie, klanten behouden en uitbouwen, een sterk merk opbouwen.


Nu nog even tijd vinden! Om efficiënt te zijn en niks te missen ontwikkelen we als team vaak vaste stramienen, afspraken en processen. En dit voelt vaak prima! Zolang het goed gaat en we scoren! Maar werkt dit optimaal?


Met doen wat je deed krijgt je team niet meer wat je kreeg!


Iedereen is druk! Met klanten, de operatie, offertes, vragen. Tja dat loopt eigenlijk best lekker. En.. uiteraard kennen jullie je klanten, hebben jullie goede marktfeeling en contact met prospects. Goed bezig toch? Maar weten we ook wat we missen? Hoe vaak we er net niet bij of naast zitten? Vaak hoor je dat jullie zo’n fijne partij zijn, dat ze je voor business echt weten te vinden. Maar klopt dat wel helemaal?


Vijf opvallende onderzoeksresultaten


Recent onderzoek (mrt 2022) onder teams in de aannemerij en zakelijke dienstverlening actief op het vlak van verwerving levert ons vijf opvallende conclusies:


  • 83 % van alle teams geeft aan het idee te hebben harder te werken zonder dat dit zich in meer omzet vertaalt.

  • 90% van de teams geeft aan het lastig te vinden om bij tenders/offertes echt onderscheidend van de concurrent te presenteren/schrijven.

  • 86% geeft aan dat zij meerwaarde zien in vernieuwing en herijk van hun huidige marktaanpak en klantbenadering.

  • Waarbij 87% van de klant-kant aangeeft merkbaar maatwerk en visies vanuit een frisse blik zeker positief te waarderen!

  • Nog eens 86% van alle klanten geeft aan dat ze keuzes lastig vinden omdat organisaties zich te weinig onderscheidend presenteren.

Wat weerhoudt ons hierin te investeren?


Dat doet ons brein! Allemaal hebben we innovatie en continu vernieuwen groots op de agenda staan. Echter, ons brein is in essentie enorm eigenwijs, verandering mijdend en behoudend. En dat werkt dus vervolgens niet mee om het idee ook te praktiseren!

Ons brein is met haar systeem 1 (het onbewuste-oude en snelle deel) en systeem 2 (het rationele, bewuste tragere deel) vooral voor inzetten op wat we kennen en houdt het graag eenvoudig. (meer lezen? Klik hier)


Waar wij elkaar aangeven graag te innoveren, herijken, fris te kijken en extra te investeren gooit ons brein ons hierin op de rem! Dat is de reden dat we vaak net te laat starten, het proces net niet vanuit een andere invalshoek bezien, of dat we wel een verfrissende aanpak wíllen inzetten maar er uiteindelijk alsnog dezelfde stap wordt gezet!


Stop de verspilling van potentieel


Heb je enig idee hoeveel energie en potentie we hiermee verspillen? Hoeveel kansen we hierdoor laten liggen?

Hoe we daarmee weg blijven van kansen om meer energie in het team te brengen, verrassende insteken te vinden, de markt anders te benaderen, echt verschil te maken…? Wanneer hebben jullie daar als team voor het laatst bij stil gestaan …. Én echt iets mee gedaan?


Beter scoren; zó eenvoudig!


En dat terwijl het zo makkelijk kan! De kracht van creativiteit, anders en fris kijken, het kan. Het haalt de potentie om hoog en kansen naar voren. Strak geleid in een energieke en inspirerende, korte sessie.


Door te investeren in een Creatieve Business Boost voor je tender, marktstrategie of ontwikkelingsvragen in je business zet je je team op scherp, de hersens open en breng je essenties in beeld zodat er winnende aanpakken komen. Voor het binnenhalen van meer omzet, andere doelgroepen, benaderen van nieuwe markten! Voor echt frisse antwoorden, oplossingen of vernieuwende positionering of aanpakken.


In een paar uur; meer energie en treffend resultaat!

Wat je business vraagstuk ook is. Met een Business Boost op maat staat je team binnen een paar uur volledig verfrist, vernieuwd en met nieuwe krachtige inzichten qua strategie, insteek, aanpak en visie vol energie en inspiratie weer voor je neus. Vaste patronen zijn daarbij gegarandeerd over bood gegaan!

Kies voor een win-win-win qua business ontwikkeling en investeren. Met een Creatieve Business Boost trigger je jullie kracht, zorg je voor vernieuwende visie en energie, vernieuw je de manier van denken in je team en ontgin je in the end met frisse marktblik jullie ware potentie!


Aan jou de keus!

Meer weten, ervaring delen? Laat het me weten. Niet omdat ik het zeg, maar omdat het gewoon bijzonder krachtig is en werkt. Aan jou de keuze… Laat maar weten.. Ik koppel je heel graag een keer aan een team dat jullie voorging!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page